Vad är Cade;

Vad är Cade?

Även känd som Prickly Juniper är Cade trädet en konisk vintergrön buske. Dess eterisk olja, med sin rökiga arom, är en populär tillsats till rökelse. Det används också som ett hem naturläkemedel mot hud behandlingar och kosmetika.

Trädets eterisk olja är mörk och starkt doftande. Tillverkad av trädets randig grå eller rödaktig bark, är Cade eterisk olja en populär behandling för många olika hudåkommor för såväl människor som djur. Detta beror på oljans starkt antiseptisk natur. Några av dessa behandlingar inkluderar eksem, prurigo, och psoriasis.

Schampon och andra skönhetsvårdande produkter är ofta gjorda av oljan samt. En populär hud behandling av acne, det kan också användas för att behandla kokar. Weeping eksem kan behandlas med cade olja. Juniper Olja kan också användas för att skapa en at-home bastu för behandling fet eller fet hy.

Juniper olja kan också göras från trädets färska bär. Genomskinligt och färglöst, har oljan en pepprig, tall-doftande doft. Försiktighet bör iakttas vid hantering enbär olja, eftersom det kan innehålla terpentin. Denna typ av enbär olja är användbar som ett diuretikum, antiseptisk och antireumatiskt medel. Det kan också vara effektiva vid behandling av parasiter, vätskeansamling och andra magproblem.

Mycket resistent mot röta, är Cade bark ofta klippa och används för att göra insatser. Träet används också i produktionen träkol. En doftande ved, får Cade trä användas för carving eller göra pennor. Enbär kan tillagas med kött eller traditionella surkål rätter som en mild marinad. Kakor, vin och likörer, samt kläder och textilfärger, kan även smaksatt med frukt.

Läs mer: här

 

Mest sålda produkter

Denna kategori är tom.