Arnika

Arnika

11.08.2016 16:59

Latin Anica montana

Bland allmogen är denne ört känd under flera olika namn. Som t.ex hästfibbla, slåttergubbe osv. Denne är vår bästa läkeört som först under de senaste århundraden har börjat användas.

Örten har en bra förmåga att läka sår, fördela blodstockningar som uppkommit ifrån stötar och slag. Men även helande vid ledvrickningar, hjärn- och ryggmärgsskakningar, tand utdragning och näsblod.

 

Det är även experimentellt bevisat att  arnika verkar på blodkärlssystemets hårrörsnät och förhindrar utvandringar av de vita blodkropparna.

Förutom allt detta så förhindrar även`arnikan  viss sår feber samt lindrar vid reumatism och ryggskott. 

Ger en mer hjälp vid läkning då detta är Inflammationshämmande och granulationsbefrämjade. Vilket i snabba drag betyder att oljan enkelt kommer in i hunden och bidrar till snabbare läkning. Även hjälp vid klåda och för att lindra smärta.

Väldigt bra till oren hud och kan tillsätta detta i munvattnet får man extra hjälp vid inflammationer i mun och svalg.

Hur gör man då och var kan man hitta detta?
Enklast är att söka på apoteket, men det finns en risk att Arnika inte längre ingår i sortimentet. Går även att hitta som olja i hälsobutiker samt ingredienser i flera hjälp produkter. Denna växt är inte helt omöjlig att finna ute i naturen. Förr mer vanlig, men har på senare tid åter igen sjunkit till att mestadels endast finnas i mellersta Europa.

Är detta inte giftigt?
Ja, det kan vara giftigt om det intas i ren form!!
Rekommenderar er att inte plocka själv utan köpa färdig form.

Läs mer :exotiskadjur.ifokus.se/articles/4d7152acb9cb46224406481f-lakeorter-arnika

 

Mest sålda produkter

Denna kategori är tom.